Vurpa

Igår fick jag för mig att  göra ett riktigt långkok.

Rotmos och fläsklägg
Rotmos och fläsklägg

Jag hade nämligen köpt en rimmad fläsklägg till extrapris. Jag satte fläskläggen på kokning, addade  kryddpeppar, vitpeppar lagerblad och gul lök till kokvattnet. Den tar litet tid innan den är färdig. Jag gjorde i ordning grönsakerna som ska koka med fläskläggen på slutet. Det är kålrot, morötter och potatis. Sedan är det bara att mosa grönsakerna till ett härligt mos.

Medan fläskläggen kokade tog jag en promenad med Qalle.

vurpa
vurpa

Det var nyfallen snö men jag hade nya vassa broddar på mig. så jag kände mig säker, men plötsligt for jag bakåt med våldsam kraft och slog i bakhuvudet. Jag kände mig väldigt yr men lyckades kravla mig upp på darriga ben. Tydligen hjälpte inte broddarna på snötäckt blankis. När jag stod där och darrade kom ett par fram till mig som hade sett mig ramla. De hjälpte mig hem. Snälla människor! Jag var litet rädd att jag fått hjärnskakning men så var inte fallet. Jag ringde på fina Agnes, som blev förskräckt men kom och var hos mig ifall det skulle hända något i efterhand.

Under tiden hade fläskläggen blivit färdig, men jag hade inte fått i grönsakerna eftersom jag gick och lade mig direkt när jag kom hem. Då dök dotera upp och gjorde färdigt  rotmoset och vi fick en underbar härlig måltid. Det är inte ofta jag gör såna här långkok. Jag kan tänka mig att ungdomar idag knappast vet vad rotmos och fläsklägg är.

Sedan tog jag det lugnt under kvällen för säkerhets skull. Det blev ”På spåret” och ”Skavlan” plus en långfilm som hette ”Syster” Det var en socialrealistisk film. Det gillar jag, men den var litet sorglig.

Annonser

2 reaktioner på ”Vurpa

    1. Ja det är för bedrövligt, det händer alltid när jag har bråttom. Måste lära mig att inte springa i onödan Det är mamma vi har tagit efter. Jag hade nya broddar, men de där skorna är kanske något att satsa på.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s